NÉPRA

ACTIVEWEAR THAT MAKES YOU FEEL GOOD

Népra on vuonna 2015 perustettu suomalainen hyvänmielen urheiluvaatemerkki, jonka kulmakivinä ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi, minimalistisuus ja eettisyys.

Meidän mielestä sillä, mitä puemme päällemme on merkitystä, eikä vaatteita pitäisi tuottaa muiden ihmisten tai ympäristön kustannuksella.

Meillä on visio maailmasta, jossa vastuullinen kuluttaminen on uusi normi. Toteutamme tätä visiota yksi vaate kerrallaan.

#wearnepra

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Vuonna 2015 yritimme löytää vastuullisesti tuotettuja, kestäviä ja kohtuuhintaisia urheiluvaatteita CrossFit harrastukseen. Koska sellaisia ei löytynyt, perustimme Népran.

Vaikka juuremme ovatkin CrossFitissa, Népran vaatteet soveltuvat kaikkiin urheilumuotoihin, kuten juoksu, padel, tennis, kuntosali, kotitreeni, jooga, lenkkeily, tanssi tai kiipeily sekä vapaa-ajalle. CrossFit ympäristö on kuitenkin toiminut loistavana testauspaikkana urheiluvaatteille laajojen liikeratojen, ja korkean hankauksenkeston tarpeen vuoksi.

VASTUULLISET ARVOT

Népran missio on luoda kauniin yksinkertaisia, eettisesti valmistettuja urheiluvaatteita osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nämä kolme asiaa on mahdollista yhdistää, tinkimättä vaatteen ulkonäöstä ja toiminnallisista ominaisuuksista.

  • Kokonaisvaltainen hyvinvointi

    Népran tuotteet on suunniteltu tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia monenlaisissa eri aktiviteeteissa. Hikoilemme ja liikumme jatkuvasti urheiluvaatteissamme, joten niiden on istuttava täydellisesti ja tunnuttava päällä mukavalta.

  • Minimalistinen design

    Haluamme, että tuotteitamme on mahdollista käyttää vuodesta toiseen. Népralla on pieni mallisto tarkoin valittuja ja huolella suunniteltuja vaatekaapin kulmakiviä. Meillä ei ole jatkuvasti vaihtuvia mallistoja vaan tarjoamme ajattomia, minimalistisia ja luotettavia perustuotteita, jotka sopivat kaikenlaiseen urheiluun ja aktiiviseen elämään.

  • Eettinen tuotanto

    Népran ‘Activewear’-tuotteet suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa, ommellaan Virossa, ja kankaat tulevat Italiasta. Koko tuotantoketjun vastuullisuus on Népralle kunnia-asia. Haluamme pitää tuotantoketjumme läpinäkyvänä ja mahdollisimman lyhyenä, mikä on käytännöllisyyden lisäksi myös ekologista.

KESTÄVÄT MATERIAALIT

Kestävyys & käytännöllisyys

Tuotteiden kestävyys ja monikäyttöisyys on kaiken tuotesuunnittelun lähtökohta. Tuotesuunnittelu ja materiaalivalinnat tehdään aina ensisijaisesti tuotteen käyttötarkoituksen mukaan, mikä edesauttaa tuotteen pitkäikäisyyttä. Materiaalivalinnoissa otetaan huomioon soveltuvuus käyttötarkoitukseen, hankaustestaukset sekä tuntu (joustavuus tarvittaessa). Myös tuotedesignista löytyy kestävyyttä parantavia yksityiskohtia mm. kestävämpi haarasauma. Lisäksi pesulapulle on tehty oma pieni tasku, jotta se säilyisi mukana läpi tuotteen elinkaaren ja auttaisi tuotteen ylläpitämisessä.

Kierrätyskankaat

Pyrimme ensisijaisesti käyttämään kierrätysmateriaaleja, ja tällä hetkellä yli 60% tuotteistamme onkin tehty kierrätysmateriaaleista. Kierrätysmateriaalina hyödynnämme kierrätettyä polyamidia (Econyl), joka on peräisin merestä kerätystä muovijätteestä sekä kierrätettyä polyesteriä, joka on peräisin teollisuuden sekä kuluttajien muovijätteestä esim muovipulloista.

Öko-Tex-standardi

Urheiluvaatteiden kankaat ovat Oeko-tex 100 sertifioituja, mikä tarkoittaa, ettei valmistuksessa ole käytetty haitallisia kemikaaleja.

LÄPINÄKYVÄ TUOTANTOKETJU

Urheiluvaatteet “Activewear”

Suunnittelemme ja kaavoitamme urheiluvaatemallistomme itse. Tuotteet ommellaan Virossa Kamilla nimisessä ompelimossa, jonka kanssa olemme toimineet Népran perustamisesta alkaen tiiviissä yhteistyössä. Vastuullisesti tuotetut laatukankaat tulevat Pohjois-Italiasta Carvico/Jersey Lomellina nimiseltä kangasvalmistajalta.

Vapaa-ajan vaatteet “Lazywear”

Népran vapaa-ajan mallisto on tehty yhteistyössä suomalaisen Pure Wasten kanssa. Pure Wastella on oma ompelimo Intiassa, ja sen 100% kierrätysmateriaalista tehdyt kankaat tulevat kumppanin tehtaalla olevasta omasta linjastosta. Yksi vaatekappale säästää tuhansia litroja vettä.

Népra Activewear & Transparency

Muut / Made in Finland

Osa pienemmistä tuotteistamme ja asusteistamme valmistetaan Suomessa.

Népran sukat / Sukkamestarit (Ylöjärvi)

Gymsackit ja kankaiden tulostus / Printscorpio (Aitoo)

Heijastimet / Saintex (Helsinki)

Tuote- ja pesulaput / Tuotenauha (Lahti)

ASIAKASLÄHTÖISYYS

Pieni valikoima - “less is more”

Yltäkylläinen valikoima ja loputtoman tuotevaihtoehdot voivat demotivoida asiakasta. Népralla on pieni, mutta tarkkaan harkittu, ajaton ja laadukas valikoima, jossa kaikki tuotteet sopivat sävyiltään ja tyyliltään yhteen toistensa kanssa. Tuotteet on suunniteltu palvelemaan monenlaisia käyttötarkoituksia, joten asiakas voi muutenkin keskittyä ostamaan vähemmän mutta laadukasta.

Garment Industry Show Your Numbers. Take a look at Népra Activewear's price structure.

Reilu hinnoittelu

Emme halua tehdä tuotteita ihmisten tai luonnon kustannuksella emmekä myöskään ylihinnoitella tuotteita kuluttajalle. Pyrimme pitämään tuotteidemme hinnat kohtuullisella tasolla samaan aikaan varmistaen eettisen tuotannon sekä aikaa ja käyttöä kestävät tuotteet.

Tiivis yhteisö & asiakassuhde

Kuuntelemme palautteet tarkasti ja käymme jatkuvasti dialogia asiakkaidemme ja sosiaalisen median seuraajiemme kanssa. Monet ideat ja tarpeet tuotteisimme onkin tullut suoraa asiakkailtamme esimerkiksi Ceres Bra urheiluliivimme sekä muutokset Terra Tights trikoiden mitoitukseen.

Haluaisitko sinäkin kestävät ja monikäyttöiset urheiluvaatteet, joissa on hyvä olla?